Härkäpaitojen pistetilille tarttui toukokuun kuudessa pelissä kuusi sarjapistettä. Pelissä on pelinjohtaja Mikko Vainiopään mukaan nähty paljon hyviä elementtejä, joiden päälle rakentaa tulevaa.

Kossu aloitti kautensa 13. toukokuuta, kun Sotkamon Jymy vieraili Sähkökoje Areenalla. Jymy korjasi avauspelistä voiton matkaan jaksoin 1-0, mutta seuraavassa pelissä Pattijoella Kossun voittotilikin saatiin jo avattua, kun vierasreissulta irtosi kaksi pistettä supervuoron kautta.

Sittemmin tuli tappiot kärkiseuroille Kouvolan Pallonlyöjille (0-2) ja Vimpelin Vedolle (1-2), jolta irtosi kuitenkin yksi piste. Imatran reissulta matkaan tarttui yksi piste ja Seinäjoelta viime sunnuntaina tuli kauden toinen voitto jaksoin 2-1.

- Kotipeli Kouvolaa vastaan oli meiltä vaisu esitys, mutta Kouvola on tällä hetkellä kovassa kunnossa. Katsoin Kouvola-Sotkamo-pelin ja Sotkamo näytti yhtä pehmoiselta kuin mekin Kouvolaa vastaan, härkäpaitojen pelinjohtaja Mikko Vainionpää sanoo.

Toukokuun viimeinen peli pelattiin Seinäjoella viime sunnuntaina. Ensimmäinen jakso kääntyi härkäpaidoille juoksuin 2-1, mutta toisen seinäjokelaiset voittivat puolestaan juoksuin 2-1. Supervuorossa Jere Dahlström löi kuitenkin ratkaisevan juoksun, jonka toi Otto Kauppinen.

- Ulkopeli oli lähes täydellistä, mutta harhaheitolla annettiin heille ensimmäisellä jaksolla yksi varmasta palosta. Toisella jaksolla JymyJussit sai kaksi. Siinä oli heillä edessä vaikein tilanne, ykköstilanteen purku, jossa toisesta piti tulla palo ja toisesta helppo koppi, mutta he saivat sen jälkeen juoksun, Vainionpää harmittelee.

Toisella jaksolla oli tarjolla myös täysi pistepotti. Neljännen aloittavalla 2-1-tilanteessa härkäpaidat loivat kärjestä palottoman ajon, jonka jälkeen kotiutuksia päästiin yrittämään kolmesti, mutta tasoitusjuoksua ei pystytty lyömään.

- Kun on noin hyvä lyöntikeli ja vastustaja saa kaksi juoksua, niin olisi kyllä pitänyt pystyä puristamaan itsekin enemmän juoksuja sisällä. Oikeita lyöntejä kuitenkin yritettiin. Keskelle taakse saatiin 4-5 hyvää tarjousta. Muutama meni takalaittomaksi ja muutama saatiin kiinni. Aineksia oli enempäänkin, Vainionpää summaa.

Seinäjoelta voitto tuli lähinnä ulkopelin ansiosta, sillä sisäpeliin jäi toivomisen varaa puolin ja toisin. Ulkopeliä johti jälleen erinomaisesti Juho Hakomäen ja Ville-Veikko Ollin poissa ollessa lukkariksi noussut Aapeli Suvisalmi, joka poltteli seinäjokelaisten etenijöitä muutamaankin otteeseen.

- Mistään muusta joukkueesta ei löydy tuollaista kaveria kuin Suvisalmi on. Käsittämätön jätkä ja kentän paras pelaaja, vaikka sisällä peli ei pyörinyt niin, että hän olisi päässyt paljonkaan mailan varteen, Vainionpää kehuu.

Tasaisuuden löytäminen tulevien viikkojen teemana

Härkäpaitojen ulkopeli on ollut pääsääntöisesti erittäin hyvällä tasolla, mutta vuorojen sisällä tapahtuneet uinahdukset ovat toisinaan maksaneet kallista hintaa. Pääsääntöisesti ulkopelissä nähdyt elementit ovat kuitenkin voittavia ja voivat kantaa pitkälle.

- Kuusi peliä on pelattu ja noin 50 kertaa olemme olleet ulkona räpylä kädessä. Niistä noin 40 vuoroa on mennyt nollilla. Haaste on ollut yleensä se, että kun tulee yksi tai kaksi annettua, niin sitten niitä on voinut tulla helposti perään vielä 4-6. Pelaaminen on vähän haastavaa, jos annetaan se neljä juoksua yhdessä vuorossa varsinkin, jos se tilanne osuu heti pelin alkuun, Vainionpää sanoo.

Tulevien viikkojen aikana peliin halutaan hioa lisää varmuutta.

- Suoritusvarmuus sisällä ja ulkona pitää saada kuntoon. Idea on ollut oikea ja pelisysteemi on mielestäni ihan hyvä. Kun suoritusvarmuus saadaan sille tasolle, että se kestää koko pelin, niin silloin kaatuvat isommat ja pienemmät joukkueet, Vainionpää uskoo.

- Jos pitäisi antaa joukkueelle, johon lasken myös itseni, kouluarvosana alkukaudesta, niin se olisi ehkä tällä hetkellä 6,5. Jos saadaan se hilattua sinne kasiin, se tarkoittaa sitä, että juhannuksena pinnoja on aika paljon enemmän kuin nyt, pelinjohtaja sanoo.

Tällä hetkellä Kossun keräämät kuusi pistettä riittävät sarjataulukossa yhdeksännelle sijalle, tasapisteihin kahdeksannella sijalla olevan Mansen kanssa.

- Tuon verran on nyt pisteitä. Niitä voisi olla enemmänkin, mutta voisi toki olla myös vähemmänkin, Vainionpää muistuttaa.

- Hyvällä tiellä ollaan. Juhannukseen mennessä on aika monta tärkeää peliä. Kolmen pinnan voittoa ei saatu vielä Seinäjoelta, mutta toivottavasti siinä onnistutaan torstaina. Parin viikon päästä sarjataulukko alkaa paremmin näyttämään, ketkä ovat tällä kaudella vahvoja ja ketkä eivät, hän jatkaa.

Kossu pelaa seuravan kerran torstaina, kun Kankaanpään Maila saapuu vierailulle Sähkökoje Areenalle. Tuolloin viuhkaa pitelee Vainionpään sijaan Jukka Latvala. Vainionpää istuu katsomossa sunnuntaina Seinäjoella saadun keltaisen kortin myötä.

- Jukka on viuhkassa torstaina ja minä jännitän katsomossa. Koitan auttaa sieltä minkä pystyn, Vainionpää naurahtaa.

Kossulla on sairastuvalla tällä hetkellä Ville-Veikko Olli ja Tony Latvala. Molemmat ovat kuntoutumassa peleihin mahdollisesti jo torstaina. Pitkäaikaisesta loukkaantumisesta toipuvan Hakomäen paluu kokoonpanoon ei näytä todennäköiseltä lähiviikkoina.


Kossu pelaa ennen juhannustaukoa seuraavasti:

To 02.06. Koskenkorvan Urheilijat – Kankaanpään Maila / Klo 18.000

Su 05.06. Sotkamon Jymy – Koskenkorvan Urheilijat / Klo 16.00

Ti 07.06. Koskenkorvan Urheilijat – Kiteen Pallo / Klo 18.00

Pe 10.06. Koskenkorvan Urheilijat – Imatran Pallo-Veikot / Klo 18.00

Su 12.06. Manse PP – Koskenkorvan Urheilijat / Klo 17.00
(HUOM! Pelataan Vaasassa)

To 16.06. Seinäjoen JymyJussit – Koskenkorvan Urheilijat / Klo 18.00

La 18.06. Koskenkorvan Urheilijat – Pattijoen Urheilijat / Klo 16.00

Ke 22.06. Koskenkorvan Urheilijat – Manse PP / Klo 18.00

Tervetuloa seuraamaan otteluita Sähkökoje Areenalle!