Uutiset
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

 Kouvolan Pallonlyöjiä edustava Kossu-kasvatti Matti Latvala sai tänään Koskenkorvalla täyteen 500 pelattua Superpesis-ottelua.

Hänen uransa pääsarjatasolla alkoi vuonna 2001, kun kutsu kävi härkäpaitaan vierasotteluun Haminaan 10.07.2001. Tuolloin jokeripaidassa pelanneelle Kossu-kasvatille ei vielä tullut tilastomerkintöjä, mutta sittemmin hän on kahminut palkintokaappiin viisi SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia. Hänet on nähty Itä-Länsi-ottelussa yhteensä kahdeksan kertaa.

- Kyllähän tuo ottelumäärä aika iso on. Silloin nuorena poikana aloitellessa en olisi ikinä uskonut, että pelejä tulee näin paljon. Aluksi oli tavoite, että pääsisi edes pelaamaan Superpesistä, Latvala naurahtaa.

- Reilu 20 vuotta on nyt mennyt. Niin hölmöltä kuin se kuulostaakin, niin aika on mennyt tosi nopeasti. Muistan kuin eilisen päivän, kun soitettiin Haminaan ensimmäiseen peliin, hän muistelee.

Viimeksi Latvala pelasi härkäpaidassa kesällä 2008, jonka jälkeen hän on siirtynyt pelaamaan Kymenlaaksoon ja Itä-Suomeen. Koskenkorvalla hän on kuitenkin päässyt pelaamaan joka kesä vierasjoukkueen paidassa. Sähkökoje Areenalla on edelleen hänelle erityinen merkitys.

- Oli kyllä kiva sattuma, että tämä pelimäärä tuli täyteen täällä, Latvala sanoo.

- Tänne on aina mukava tulla pelaamaan. Katsomossa on paljon tuttuja. Monia tuttuja ja kavereita näkee todella harvoin, kun asuu toisella puolella Suomea, mutta täällä heitä näkee. Kyllä tässä päivässä oli kuitenkin parasta, että kolme pistettä saatiin plakkariin, Latvala kuittaa.

Tasaisen vauhdin taulukolla Matti ohittaa pelimäärissä tällä kaudella veljensä Jukan, mikäli loukkaantumisia ei tule. Nykyinen Kossun pesisjaoston puheenjohtaja pelasi urallaan 517 Superpesis-peliä. Pelimääristä ei ole veljesten välillä keskusteltu ja Matti vakuuttaa, että näin asia on jatkossakin.

- En tiennyt Jukan pelimäärää. Pari päivää sitten hän sanoi puhelimessa, että menetkös nyt ohi. Sanoin, että en tiedä, mutta ilmeisesti menen, Latvala kertoo.

- Emme ole koskaan kilvoitelleet keskenämme. Jukka pelasi huikean urana aikanaan. On ollut kiva seurata sitä ja on ollut etuoikeus, että perheestä on löytynyt hänenlaisensa pelimies, joka on pysynyt auttamaan ja jota on vainut vähän matkiakin, Latvala kiittelee.

Kossu onnittelee Mattia hienosta saavutuksesta!

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM