Puputti Koskenkorvan Urheilijoihin

Koskenkorvan Urheilijoiden Superpesismiehistö on valmis. Edustusmiehistö täydentyy uudella hankinnalla, kun Alajärven Ankkureiden nopeakinttuinen Petrus Puputti siirtyy seuran riveihin. Seinäjoella asuva Puputti oli menneellä kaudella Ankkureiden vahvimpia etenijöitä tuoden 28 ottelussa 38 juoksua. Kärkilyöntiprosenteissa Puputti oli koko Superpesiksen runkosarjan 6. paras prosentein 75,37%. Ulkopelissä Puputti pelasi pääasiassa etukentällä siepparin tontilla.

Lisäksi KoU käytti option jokerikotiuttaja Jere Dahlströmin kanssa. Menneellä kaudella Dahlström taisteli tiukasti Superpesiksen lyöjäkuninkuudesta lyöden yli 100 juoksua Kossulle. Uutta lukkaria KoU ei hanki JymyJusseihin siirtyneen Henri Itävalon tilalle. Seuran lukkarina häärii tulevalla kaudella toissa vuonna Itävalon sairaslomaa hyvin paikannut Juho Hakomäki. Hän oli tällä kaudella Jalasjärven Jalaksen riveissä ykkössarjan parhaita lukkareita. Lisäksi seura on solminut jatkosopimukset runkopelaajien Mikko Kytömäen, Janne Leppälän ja Veli-Pekka Yli-Hirvelän kanssa.

 

Niskanen jatkaa pelinjohtajana Huhtanen apurinaan

Tomi Niskanen jatkaa seuran pelinjohtajana myös ensi kaudella. Seura on ollut tyytyväinen Niskasen pelinjohtoon ja valmennuksen kokonaissuunnitteluun ja –toteutukseen. Janne Rauhala ei jatka toisena pelinjohtajana vaan keskittyy jatkossa vahvemmin seuran junioritoiminnan kehittämiseen ja juniorijoukkueiden valmentamiseen. Kakkospelinjohtajana ensi kaudella toimii kurikkalainen Tommi Huhtanen palaten näin kasvattajaseuraansa. Huhtasella on pelaajatausta KoU:n junioripuolelta sekä laajaa pelinjohtokokemusta niin miesten kuin naisten puolelta Etelä-Pohjanmaan eri joukkueista. Jouni Oja-Lipasti ei jatka edustusjoukkueessa pelaajana. Hän siirtyy KoU nuorten superpesisjoukkueen pelinjohtajaksi ja valmentajaksi.  

Yrttiaho uusi edustusjoukkueen valmentaja

Koskenkorvan Urheilijoiden edustusmiehistö saa uuden valmentajan, kun vaasalainen liikuntatieteen maisteri Harri Yrttiaho aloittaa joukkueen fysiikkavalmentajana. Yrttiaho toimii lisäksi Vaasan Sportin valmennustiimissä fysiikkavalmentajana. Yrttiaholla on myös vahva pesäpallotausta ja kaksi SM-hopeaa taskussa pelaajauraltaan. Koskenkorvan Urheilijoissa ollaan tyytyväisiä uuteen valmentajaan. Seurojen välisellä yhteistyöllä saadaan huippuvalmentajan pidettyä maakunnassa. Sportin lisäksi Yrttiaholla on fysiikkavalmennuksesta kokemusta korisliigan Joensuun Katajasta ja jääkiekon Mestiksen Jokipojista.

Yrttiahon tuo fyysisen valmennuksen lisäksi seuraan myös kokonaisvaltaisemman näkökannan. Vaikka ollaan joukkuelajissa, pohjalla on kuitenkin yksilövalmennus. Yrttiahon vahvaan osaamisalueeseen kuuluu myös ravintopuoli. Pelaajien ravintosuosituksiin niin harjoitus- kuin ottelukaudella on tulossa uusia suosituksia ja ideologiaa.

Ylempi loppusarja tavoitteena

Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmä uusiutuu. Runkosarjaan kuuluu kaksinkertainen alkusarja, jonka jälkeen seitsemän parasta jatkavat ylemmässä ja seitsemän heikointa alemmassa jatkosarjassa. Sekä ylempi että alempi jatkosarja pelataan yksinkertaisena sarjana. Jokaisella joukkueella on kolme koti- ja kolme vierasottelua, jotka on etukäteen määrätty. Ylemmästä ja alemmasta jatkosarjasta rakennetaan omat sarjataulukot, joihin lasketaan mukaan alkusarjan ottelut.

Ylemmän jatkosarjan joukkueet sijoittuvat runkosarjassa sijoille 1-7 ja etenevät kahdeksan parhaan pudotuspeleihin yhdessä alemman jatkosarjan voittajan kanssa. Muut alemman jatkosarjan joukkueet sijoittuvat runkosarjassa sijoille 9-14. Kahdeksan parhaan puolivälierät (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) ja pronssiottelu pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, välierät ja loppuottelu pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneilla joukkueilla.

Koskenkorvan Urheilijoiden ensi kauden tavoitteena on suora pääsy ylempään loppusarjaan ja sijoitus jatkosarjassa kuuden parhaan joukossa. Tarkemman tavoitteen joukkue asettaa itselleen myöhemmin harjoittelukaudella.

KoU edustusjoukkue 2017

Dahlström Jere

Haapamäki Ville

Hakomäki Juho

Jakobsson Anttoni

Koskela Jouni

Kuusisto Antti

Kytömäki Mikko

Leppälä Janne

Pukkinen Antti

Puputti Petrus

Toivola Juho

Tuohisaari Tuomas

Vuorenmäki Juuso

Yli-Hirvelä Veli-Pekka

Niskanen Tomi, pj.

Huhtanen Tommi, 2. pj

Yrttiaho Harri, valmentaja

Hakoniemi Artturi, huoltaja

Kuusisto Aki, joukkueenjohtaja

 

Joukkueesta siirtyvät muualle Jouni Mäki (Kitee), Juuso Myllyniemi (Seinäjoki) ja Henri Itävalo (Seinäjoki).

Lisätietoja: Tomi Niskanen, KoU pelinjohtaja, 044 7116 424