Uutiset
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Vimpelin Vetoa lähes koko uransa edustanut Ville Takala liittyy Kossun riveihin yksivuotisella sopimuksella.

Kortteenperän lisäksi Ville Takala tuo tulevalla kaudella veteliläistä pesisosaamista härkäpaitoihin. Vimpelin Vedosta Kossuun siirtyvän Veteli Pesiksen kasvatin Takalan sopimus kattaa kesän 2023.

Superpesisdebyyttinsä Takala teki juuri 18 vuotta täytettyään vuonna 2015 Superpesiksen viidennessä finaaliottelussa. Kesän ajan Vimpelin kakkosjoukkueessa Suomensarjaa pelannut Takala pääsi tekemään ensiesiintymisensä yli 5000 ihmisen edessä. Vetoa vastassa ollut Sotkamo kuitenkin korjasi kultamitalit matkaansa saarikentältä jaksoin 2-0.

Kaudet 2017 ja 2018 Takala pelasi Ykköspesistä Ylivieskan Kuulassa ja Vähänkyrön Viestissä, palaten vielä kesällä 2021 VäVin riveihin. Muutoin hän on pelannut ViVen paidassa. Viime kaudella loukkaantuminen hidasti Takalan pelaamista.

- Villellä on takana hieman haastavampi kesä harmittavan loukkaantumisen myötä. Kuntoutumisen kanssa tullaan olemaan kärsivällisiä, koska kesään on vielä pirusti matkaa. Hän on hyvin peliä ymmärtävä linjapelaaja, joka tuo sisäpeliin paljon lisää etenemis- ja vaihtopeliosaamista, Kossun pelinjohtaja Antti Kuusisto sanoo.


Viime kaudella Kankaanpään Mailaa edustanut Kortteenperä liittyy Kossun kokoonpanoon 1+1-vuotisella sopimuksella.

Viime kaudella KaMaa edustanut Antti Kortteenperä nähdään kesällä 2023 härkäpaidoissa. Sopimus kattaa tulevan kauden ja sisältää option kesästä 2024.

Kortteenperä löi viime kaudella runkosarjassa KaMan pelaajista eniten kärkilyöntejä (126) ja onnistumisprosentti oli paras yli 20 peliä pelanneista pelaajista (63,23 %). Lisäksi hän löi kolme kunnaria ja yhteensä seitsemän juoksua. Tuotuja hän kirjautti eniten kankaanpääläisistä (17). Ulkopelissä Kortteenperä pelasi vahtina tai polttolinjassa.

Veteliläislähtöinen Kortteenperä on Veteli Pesiksen kasvatti. Hän aloitti miesten pelit kasvattajaseurassaan, jonka jälkeen hän on pelannut Ykköspesistä Vähänkyrön Viestissä ja Alavuden Peli-Veikoissa. Superpesis-debyytti tuli kesällä 2020 Vimpelin Vedon paidassa.

Viimeiset kaksi kautta Kortteenperä on pelannut Kankaanpäässä.

- Hän pelasi vahvan kauden Kankaanpäässä. Hän on taitava mailassa ja kykenee pelaamaan monipuolista sisäpeliä vaihtajana. Uskon vahvasti, että Antti pystyy Kossussa ottamaan seuraavan stepin pelaajana ja olemaan ensi kaudella vieläkin kokonaisvaltaisempi peluri, Kossun pelinjohtaja Antti Kuusisto luottaa.

Viime kauden loppupuolella kokoonpanoon palannut Juho Hakomäki jatkaa härkäpaidoissa myös kesällä 2023.

Kossun paidassa kahdeksalla kaudella viimeisen yhdeksän kauden aikana pelannut Juho Hakomäki jatkaa joukkueen riveissä myös kesällä 2023. Sopimus on yksivuotinen.

Hakomäki oli lähes vuoden pois pelikentiltä käteen liittyvien ongelmien vuoksi, mutta viime kauden loppupuolella hän pääsi jo mukaan ulkopeliin.

- Käsi on ihan hyvässä kunnossa. Totta kai se vaatii oman huomionsa. Kuntouttamista ja jumppaa tehdään edelleen, Hakomäki kertoo.

Härkäpaidoissa vähäkyröläislähtöinen pesäpalloilija jatkaa mielellään.

- Koen, että tämä on uusi alku itselleni, sillä viime kausi meni lähes kokonaan toipilaana. Nyt lähdetään tosissaan ulosmittamaan, mihin mies pystyy, Hakomäki paaluttaa.

Hakomäki toimi ennen loukkaantumistaan Kossun lukkarina, mutta viime kauden lopulla hän pelasi muita ulkopelipaikkoja. Alkukesän lukkariruletin jälkeen kauden viimeisen puoliskon syöttöjä nosteli Lauri Vuollo, joka jatkaa joukkueessa myös kesällä 2023.

Pelinjohtaja Antti Kuusisto on tyytyväinen, että Hakomäki on mukana myös tulevalla kaudella. Lähtökohtaisesti Hakomäki pelaa lukkarina, ja sisäpelirooli hahmottuu talvikuukausien aikana.

- ”Haksalla”, jos jollain, on varmasti paljon nälkää tulevaan harjoituskauteen lähdettäessä. Viime aikojen vastoinkäymiset kääntyvät varmasti isoksi voimavaraksi tuleville kausille. Hän on tärkeä palanen Kossua niin sisä- kuin ulkopelissäkin ensi kaudella, Kuusisto sanoo.


Viimeiset neljä kautta härkäpaidoissa pelannut Jesse Rantamäki jatkaa joukkueessa kesän 2024 loppuun saakka.

Koskenkorvan Urheilijat kiinnitti Jesse Rantamäen joukkueeseen kahden vuoden sopimuksella. Viime vuosien aikana Rantamäki on kotiutunut Kossussa kopparin tontille ja sisäpelissä vaihtajan rooliin.

Rantamäki pelasi viime kaudella 25 runkosarjaottelua ja kaikki alemmat pudotuspelit. Runkosarjan aikana hän toi 24 juoksua ja löi kärkilyönnit 59,63-prosenttisesti. Kunnareita kertyi yksi ja lyötyjä yhteensä neljä (1+3=4).

Alemmissa pudotuspeleissä hän toi kahdeksan juoksua ja löi kaksi. Kärkilyöntejä kertyi 30, jotka onnistuivat 69,77-prosenttisesti.

Kossun pelinjohtaja Antti Kuusisto on tyytyväinen Rantamäen jatkosopimuksesta.

- Jessen jatkosopimus on tärkeä pala Kossun tulevaisuutta. Hän otti menneellä kaudella ison stepin eteenpäin pelaajana, ja oli tärkeässä roolissa ulko- ja sisäpelissä. Joukkueen ilmapiiriä Jesse kärrää omalla olemisellaan juuri oikeaan suuntaan, Kuusisto sanoo.


 Koskenkorvan Urheilijat on tehnyt jatkosopimukset Anttoni Jakobssonin ja Aapeli Suvisalmen kanssa.

Seitsemän kautta Kossua edustanut Anttoni Jakobsson ja härkäpaitojen oma kasvatti Aapeli Suvisalmi jatkavat joukkueessa myös kaudella 2023. Suvisalmen sopimus kattaa kesän 2023 ja Jakobssonin sopimuksessa on lisäksi optio kesästä 2024

Jakobsson on lukeutunut härkäpaitojen vakiokalustoon jo vuosien ajan. Ulkopelissä hän on ollut varma pelaaja linjassa ja sisällä tuonut osaamista erityisesti vaihtotilanteisiin. Härkäpaitojen tulevan kauden pelinjohtaja Antti Kuusisto on tyytyväinen, että vaasalaislähtöinen peluri jatkaa joukkueessa myös ensi vuonna.

- Anttoni on tärkeä palanen Kossun linjaan. Hän on ollut luottopelaaja jo monta vuotta, ja äärimmäisen lajitehokas ulkopelissä. Sisäpelissä hän omaa sellaisen työkalupakin, jolla pystyy pelata huippupesäpalloa. Tavoitteena on, että ”Antsa” pystyisi ottamaan sen viimeisen askeleen aivan huippupelaajien joukkoon, Kuusisto sanoo.

Suvisalmi on tällä kaudella tehnyt lopullisen läpimurtonsa Kossun kokoonpanoon. Debyyttinsä hän teki jo kaudella 2019, mutta tällä kaudella hän on noussut loppukautta kohden sisäpelissä ykköskärkeen vaihtajaksi ja ollut myös kauden mittaan muuttuneella etukentällä tärkeä pelaaja.

- Aapeli on äärimmäisen lajitaitava pelaaja. Hän on osoittanut kyvykkyytensä pelata Superpesistä, ja viimeiset pelit hän on pelannut todella laadukkaasti. Onnistumisia on tullut myös ykköskeulassa, joka on tulevaisuutta ajatellen hieno asia, Kuusisto kehuu.

- Tulevien vuosien haaste on se, että lähdemme rakentamaan fysiikkaa vielä kovemmaksi, jotta pystytään ottamaan seuraava askel pelaajana, hän jatkaa.

Kuva: Jussi Niukkala

Alakategoriat

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM