Uutiset
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Härkäpaitojen kausi lähestyy puoliväliä, kun joukkueella on juhannustaukoon mennessä takana 14 peliä. Pudotuspelitaistelussa ollaan edelleen hyvin mukana.

Kossun kausi on peliä vaille puolivälissään juhannustauolla. Alkukauden neljässätoista ensimmäisessä pelissä pistetili on karttunut 17 pisteellä, joka oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksänteen sijaan. Viidenteenkin sijaan on matkaa kuitenkin vain neljä pistettä, joten pudotuspelitaistelussa härkäpaidat ovat edelleen vahvasti mukana.

Kesäkuun alkupuolen otteluruuhkaan lähdettiin tavoittelemaan tasaisuutta otteisiin, jossa tietyiltä osin myös onnistuttiin. Ulkopeli löysi uomansa niin, että katastrofijaksoja ei enää nähty, mitä lähemmäs juhannusta tultiin. Otteluiden sisällä tapahtui luonnollisesti erilaisia pieniä virheitä, jotka ovat osa pesäpalloa, eikä niitä saa täysin kitkettyä pois.

Ulkopeli mahdollisti käytännössä jokaisessa pelissä voiton nappaamisen. Näin myös juhannustaukoa edeltävissä otteluissa Pattijoen Urheilijoita ja Manse PP:tä vastaan. Yhteensä nämä joukkueet löivät yhdeksän juoksua kahdessa pelissä, mutta korjasivat silti molemmat täyden pistepotin matkaansa Sähkökoje Areenalta jaksoin 0-2.

Tämä onnistui siitä huolimatta, että loukkaantumisia ja vaihtuvuutta on ollut paljon kauden aikana ja sen edetessä. Esimerkiksi Manse-ottelussa edelleen lukkarin tonttia kohden kuntoutuva Juho Hakomäki nähtiin jo ulkopelissä, mutta lukkarina hän ei pelannut, vaan syöttöjä nosteli Aapeli Suvisalmi.

Myös molemmat avausyhdeksikön kopparit Jesse Rantamäki ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä ovat olleet telakalla. Lautasella on nähty jo neljä miestä alkukauden aikana, kun Suvisalmen lisäksi lukkarina ovat toimineet vuoroin KPL-laina Elias Pitkänen, Ville-Veikko Olli ja yhdessä ottelussa loukkaantuneen Ollin tilalle hypännyt Petteri Kortelainen.

- Systeemi on ollut kuitenkin kaikille selkeä. Vaikka on tullut muutoksia ja pelaajat ovat pelanneet hieman eri pelipaikoilla, niin pelin taso ulkopelissä on parantunut. Kopparipari on mennyt uusiksi ja Hakomäki pelasi Manse-pelissä pitkin kenttää, Kossun pelinjohtaja Mikko Vainionpää sanoo.

- Alkukaudestakin ulkopeli oli hyvää, mutta silloin tuli niitä ihmeellisiä repsahduksia. Niitä ei ole onneksi enää tullut, vaan ulkopeli on antanut mahdollisuuden taistella voitoista. Välillä on onnistuttu hyvin, mutta kahdesta edellisestä kotipelistä jäi paljon hampaankoloon. Niistä olisi ollut raavittavissa neljä pinnaa, mutta jäimme nollille. Kaikki jaksot hävisimme juoksulla, Vainionpää harmittelee.

Hieman paremmalla sisäpelissä kaikki neljän juoksun erolla vastustajille mennyttä jaksoa olisi voitu kääntää itselle, mutta juoksujen lyöminen on ollut vaikeaa. Haasteet ovat lähteneet jo etupesien täyttämisestä, sillä kolmostilanteilla ei ole alkukauden aikana juhlittu. Keskimäärin ottelua kohden on luotu 11,7 kolmostilannetta, mutta monessa pelissä tästä keskiarvosta on jääty.

Sisäpelissä suurin haaste on löytää tasaisuus tekemiseen.

- Tarkkuutta pitää olla enemmän. Merkkiä on vaihdettu ja toki täytyy sanoa, että lukkarit ovat juhlineet tällä kaudella monissa peleissä, ja kolmostilanteet ovat jääneet muutenkin vähiin, Vainonpää sanoo.

- Ihan paria peliä lukuun ottamatta homma on perussuorittamisesta kiinni, joka on tavallaan ymmärrettävää, koska olemme pelanneet 14 peliä alkukauden aikana. Siinä ei montaa sellaista pätkää ole ollut, että olisi ehditty rauhassa keskittyä treenaamiseen ja toistoihin, pelinjohtaja muistuttaa.

Kossu jatkaa pelejään juhannuksen jälkeen tiistaina ja keskiviikkona, kun edessä on jokavuotinen Itä-Suomen kiertue. Tiistaina 28. kesäkuuta haastetaan vieraissa Joensuun Maila ja keskiviikkona 29. kesäkuuta Kiteen Pallo. Ennen sitä kuitenkin vietetään juhannusta ilman räpylää ja mailoja.

- Toivottavasti pelaajilla ja pelinjohdolla on muita asioita mielessä juhannuksena kuin pesäpallo. Ei se ehkä meikäläiseltä onnistu, mutta yritetään ainakin. Olisi yläkerrassa akut täynnä sitten, kun seuraava peli on edessä, Vainionpää sanoo.

Tällä hetkellä kokoonpanosta ovat sivussa Hakomäki, Yli-Hirvelä ja Rantamäki. Kopparikaksikko Yli-Hirvelä ja Rantamäki on näillä näkymin kentällä jo Itä-Suomessa, mutta Hakomäen palaamisesta lautasen ääreen ei ole vielä tarkkaa tietoa.

- Ei Hakomäki varmasti vielä hetkeen ole lukkarikuntoinen. Nyt hän pelasi tuolla ulkokentällä, mutta sellaisilla paikoilla, jossa heittäminen ei ole merkittävässä roolissa. Valitettavasti pyörähtää varmaan vielä kuukauden päivät ennen kuin hän pystyy siihen ruutuun hyppäämään, Vainionpää kertoo.

- Uskon, että heti juhannuksen jälkeen kopparipari on pelikuntoinen, ja he pystyvät ainakin treenaamaan täysipainoisesti, hän jatkaa.

Kossun Aku Kettunen valittiin 9. heinäkuutta Tampereella pelattavaan miesten Itä-Länsi-otteluun. Valinta on hänelle uran toinen, ja ensimmäinen Itä-Länsi tuli tilille viime vuonna.


Koskenkorvan Urheilijat järjestää alueellisen D- ja E -ikäisten (10-14v.) tyttöjen ja poikien Etenee -pesäpalloleirin 17-19.6.2022 keskuspaikkana Kurikan Kampus.

Etenee -pesäpalloleirille on tulossa kaikkiaan 1100 osallistujaa läntiseltä pesäpalloalueelta. Otteluita pelataan ja aluemestaruuksista taistellaan kaikkiaan 15 kentällä Jalasjärvellä, Jurvassa, Kurikassa, Koskenkorvalla ja Ilmajoella.

Koskenkorvan Urheilijoiden leirivastaava Jani Karvonen odottaa lisäksi kentille päivittäin kannustusjoukkoja vähintään tuplaten osallistujamäärän lisäksi. Kurikassa on käynnissä samana viikonloppuna myös Haku Päällä tapahtuma, joten kaupungissa on varmasti väkeä liikkeellä. Karvonen toivookin, että Kurikan ja Ilmajoen kauppiaat varautuvat hieman laajemmin myös Etenee -leirin yleisön ruokailu- ja muihin palvelutarpeisiin. Alueleirit ovat 100 vuotta täyttävän pesäpalloliiton yksiä tärkeimpiä tapahtumia.

Tuomareista vielä pulaa

Tapahtuman pääjärjestäjä on Koskenkorvan Urheilijoiden junnutiimi. Turnauksessa pelataan kaikkiaan 255 ottelua. Tarvitsemme leirille reilut 500 peli- ja syöttötuomarivuoron tekijää. Vielä meillä ei ole täyttä tuomarimäärää ja kartoitus on joka suunnalla käytössä lisätuomareiden saamiseksi. Toivomme saavan lisää nuorisotuomareita vielä osallistuvista seuroista, mutta mielellään otamme vastaan viheltämään pelejä myös aikuistuomareita, joilla on voimassa oleva tai ollut aikaisemmin tuomarikortti. Ilmoittautua voi vielä Jani Karvoselle 0505972425.

Joukkueet majoittuvat Kankaan ja Paulaharjun alakouluilla, yhteiskoulussa sekä Kurikan Kampuksella. Kaikki ruokailut sekä leiriläisten oma POPPI -leiridisco pidetään Kurikan Kampuksella. Leiriottelu KoU – KeKi pelataan la 18.6. klo 16 Koskenkorvan Sähkökoje-Areenalla.

 

thumbnail image001

 


Koskenkorvan Urheilijat järjestää ilmaisen lasten ISK-liikuntaleirin Koskenkorvan Urheilukeskuksessa ma 18.7.-ke 20.7.2022. klo 10-14 sekä POPPI -pesiskouluja Ahonkylässä, Ilmajoen keskuskentällä, Koskenkorvalla ja Kurikan urheilupuistossa ma 25.7. alkaen. Kumppaniseuroista JaJa järjestää lisäksi POPPI -pesiskoulua Jalasjärvellä tiistaisin 28.6. alkaen. KaKa:n pesisliikuntakerho on jo parhaillaan käynnissä Kauhajoella ja sinne voi vielä liittyä. Alueelliset pesiskoulut ovat osa KoU:n saaman Leader -hankkeen toimintaa. 

ISK -liikuntaleirillä touhutaan pesäpallokentällä Sähkökoje-Areenalla, yleisurheilukentällä sekä läheisissä metsissä. Pääpainopiste ISK-liikuntaleirillä on yleisurheilussa ja pesäpallossa, mutta mukaan on tulossa myös muiden lajien ohjaajia. Leirillä tarjotaan kevyt ruoka joka päivä. Leirin päävetäjänä toimii Maria Saari (os. Alho) sekä KoU:n pesisvalmentajat. 

ISK -liikuntaleirille otetaan maksimissaan 60 lasta kolmeen eri ryhmään (6-8v., 9-10v ja 11-12v). Koskenkorvan Urheilijoiden puolesta leirillä on perustason tapaturmavakuutus. Kulut katetaan Antti Alhon muistorahastosta. Lisätietoa koskenkorvanurheilijat.fi.

POPPI -pesiskoulussa opitaan pesiksen alkeita

Koskenkorvan Urheilijoiden pesiskoulut alkavat poikkeuksellisesti vasta heinäkuun lopulla. Pesiskoulua pidetään Ilmajoen Ahonkylässä, keskustassa ja Koskenkorvalla sekä Kurikan urheilupuistossa. POPPI -pesiskoulusta pidetään loma-aikana ja loput koulujen alkaessa koulupäivien päälle. Pesiskoulu on tarkoitettu 5-10 -vuotiaille tytöille ja pojille. Mukaan tarvitaan vain räpylä ja kypärä. POPPI -pesiskoulun päätteeksi lapsilla on mahdollisuus osallistua lisäksi vielä kivoihin POPPI -naperosuperin pienpeliturnauksiin Jalasjärvelle, Ilmajoelle ja Laihialle. Pesiskouluun on 30 € maksu ja se sisältää opetuksen, vakuutuksen, superpesisotteluun perheliput sekä pääyhteistyökumppanin lahjoittaman juomapullon. Lisätietoja ja ilmoittautumiset tapahtuvat Kurikan Osuuspankin POPPI -pesiskoulun nettisivujen kautta.

Lisätietoja Jani Karvonen, 0505972425, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Kouvolan Pallonlyöjien nuori lukkari Elias Pitkänen liittyy Kossun kokoonpanoon pelikohtaisella lainasopimuksella. Sopimus on määräaikainen ja voimassa tällä hetkellä 10.6. saakka, eli se kattaa härkäpaitojen neljä seuraavaa peliä. Pitkänen saapui tiistaina lakeuksille ja on kokoonpanossa jo torstaina kotipelissä, kun Kankaanpään Maila vierailee Sähkökoje Areenalla.

Pitkänen on pelannut alkukauden ajan KPL:n kakkosjoukkueessa Ykköspesistä, jossa lukkaripelin lisäksi tulosta on tullut myös mailan varressa. 17-vuotias peluri on merkkauttanut Ykköspesiksessä eniten kärkilyöntejä (35) ja viidenneksi eniten lyötyjä juoksuja (1+9). Hän on operoinut sisäpelissä numeroilla 4-5.

- Lupaava kaveri saadaan mukaan. Hän on fyysisesti ja taktisesti kypsä lukkari. Vaikka hän on syötellyt tänä vuonna Ykkössarjassa, hän on aivan Superpesis-tason lukkari, Kossun pesisjaoston puheenjohtaja Jukka Latvala kehuu.

Pitkänen säväytti ensimmäistä kertaa Superpesiksessä jo elokuussa 2019, kun hän teki debyyttinsä pääsarjatasolla vain 14-vuotiaana KPL:n paidassa. Hän on nuorin koskaan Superpesiksessä pelannut pelaaja, sillä debyytin tehdessään hän oli vasta 14 vuotta, kahdeksan kuukautta ja 24 päivää vanha.

Heti ensimmäisessä pelissä syntyivät myös ensimmäinen lyöty ja tuotu juoksu, joten hän on myös näissä tilastokategoriassa nuorin pelaaja Superpesiksen historiassa. Viime kaudella (2021) hän pelasi Superpesistä 13 ottelua.

Alakategoriat

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM