Etusivu
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

UUTISET JA OTTELURAPORTIT

Kausikortit ja nimikkopaikat kesälle 2019

on 24.03.2019
Kausikortit ja nimikkopaikat kesälle 2019

Koskenkorvan Urheilijoiden kausikortit ja nimikkopaikat ovat nyt saatavilla. Lisätietoa saat alla olevista linkeistä: LIPUT KAUSIKORTTI NIMIKKOPAIKKA

vvo

Ville-Veikko Olli tunnetaan lukkarintaitojensa ohella muutamasta mielenkiintoisesta seikasta: nykypesiksessä melko harvinaisista multipelaajan ominaisuuksistaan, puoliksi pohjalaisista sukujuuristaan ja kutreilla keikkuvasta lippalakista.

Teksti: Eija Niemistö

- En ole tainnut pelata yhtäkään peliä ilman lippistä. Taikauskosta en tiedä, kunhan nyt tykkään sitä pitää, hän naureskelee.

Ollin isän juuret johtavat alkujaan Ilmajoen Huissille, josta hän muutti Nurmoon viisivuotiaana. Jarmo Olli esiintyi aikanaan Nurmon Jymyn kokoonpanossa, mutta hänen uransa kansallispelin parissa päättyi 18-vuotiaana. Pesisharrastuksen katkaisi lajinvaihdos yleisurheilun pariin.

- Itse rupesin pelaamaan pesistä junnuporukassa 12- vuotiaana. Isä toimi meidän valmentajanamme, joten kyllä hän on ollut lajivalinnan suhteen aika isossa roolissa, Eurajoen Veikkojen kasvatti myöntää.

Kultaa junnusarjoista

Eurajoelta Ville-Veikko Olli siirtyi C-junnuikäisenä Kankaanpään Mailaan, jonka värejä hän edusti aina viime kauteen saakka. Juniorivuosiin mahtuu kosolti menestystä: B- ja A-poikien kultaa sekä molempien ikäluokkien Itä-Länsi-edustukset.

Superpesiksessä Olli aloitti vuonna 2014, jolloin hänet valittiin Vuoden tulokkaaksi.

- Pelasimme Kankaanpäässä Superia nuorella porukalla. Tämä tarjosi henkilökohtaisesti hyvän näytönpaikan, vaikka olimmekin mukana häntäpään putoamistaisteluissa.

Pääasiassa lukkarin tontilla viihtyvä Olli on esiintynyt ulkokentällä muutaman pelin verran myös linjassa ja etukentällä. Viime kauteen valmistautumista varjosti marraskuinen akillesjänteen repeämä, mikä heijastui myös kesäkuukausien pelaamiseen. Lisäksi urheilijalla oli ongelmia takareisien kanssa sarjakauden aikana.

- Repeämän vuoksi lajiharjoitukset jäivät melko vähiin, ja tämä näkyi lukkaroinnissa. Teimme puolivälissä kautta ratkaisun, jonka myötä siirryin jokeriksi, ja Rytkösen Joni tuli lukkariksi, Olli kertaa.

Olli sujahti jokerin rooliin helposti, sillä sisäpelissä 21- vuotiaalta pesäpalloilijalta taittuvat kaikki osa-alueet.

- Olosuhteiden pakosta keskityin Kankaanpäässä eniten kotiuttamiseen, ja se oli itsellenikin mieluista puuhaa. Mutta kyllä minä muistakin rooleista tykkään.

Positiivista kilpailua

2+1 -mallisen sopimuksen allekirjoittanut pesäpalloilija pähkäili loppupeleissä uutta seuraansa Haminan ja Kossun välillä. Kankaanpääkin olisi pelaajan mielellään pitänyt, mutta Olli halusi uralleen uusia tuulia.

- Koskenkorvalla tehtiin nuorennusleikkausta, ja sen myötä avautui hyvä tilaisuus seuranvaihtoon. Omasta roolistani en osaa tässä vaiheessa sanoa mitään. Tärkein tavoitteeni on yrittää vakiinnuttaa pelipaikka uudessa joukkueessa.

Pelipaikoista kilpailun uusi korvalainen näkee pelkästään positiivisena asiana.

- Jos lukkarin tontti ei minulle aukea, en ole pettynyt. Olen täysin avoimin mielin muillekin mahdollisuuksille, hän vakuuttaa.

Miesten Itä-Länsi -edustuksesta ja Suomen mestaruudesta haaveileva Olli opiskelee Kuortaneella liikunnanohjauksen perustutkintoa. Kahden vuoden opinnot alkoivat tänä syksynä.

- Valmistun aikanaan liikuntaneuvojaksi. Olen ollut liikunnan parissa koko ikäni, joten valinta tuntui luontevalta.

Kossun kannattajille tuore vahvistus lähettää vielä terveisensä:

- Tulkaa kaikki katsomaan uudistunutta joukkuetta! 


Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Kossu Iskee-lehdessä 2/2017. Lue koko lehti tästä:

 

 

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM

01 RUUTU SUPERPESISVIDEOT