Etusivu
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

UUTISET JA OTTELURAPORTIT

Kausikortit ja nimikkopaikat kesälle 2019

on 24.03.2019
Kausikortit ja nimikkopaikat kesälle 2019

Koskenkorvan Urheilijoiden kausikortit ja nimikkopaikat ovat nyt saatavilla. Lisätietoa saat alla olevista linkeistä: LIPUT KAUSIKORTTI NIMIKKOPAIKKA

hallasuo

1+1 -mallisen sopimuksen allekirjoittanut Markus Hallasuo uskoo Kossun iskukykyyn. Pohjanmaan herruus on asia, josta tullaan taistelemaan kynsin ja hampain. 

Teksti ja kuvat: Eija Niemistö. Julkaistu Kossu Iskee-lehdessä 2/2017.

Naapuriseura JymyJusseista Koskenkorvalle siirtyneen Markus Hallasuon mukaan härkäkuosi on solahtanut päälle oikein mukavasti.

- Sopivalta tuntuu! Kyllä Kossu on ollut aina tuttu paikallisvastus, eli hyvillä mielin olen uuteen kauteen valmistautumassa.

Nurmon Jymyn kasvatin mielestä Kossun tarjoama sopimus tuntui tässä vaiheessa uraa parhaalta mahdolliselta vaihtoehdolta.

- Jeren (Dahlström) lähdettyä täältä aukesi mahdollisuus, ja vastuu tietenkin kiinnosti minua. Joukkueessa tehty nuorennusleikkaus oli myös mieluinen, sillä porukkaan liittyi monia samanikäisiä, kuten Vilsu (Ville-Veikko Olli), jonka kanssa olen käynyt armeijan yhtä aikaa.

Lyöjäjokerina esiintyvä Hallasuo ei ota paineita kotiuttajan roolistaan, vaan hänellä on selkeä näkemys, mitä haluaa tulevalla kaudella esittää.

- Tuon joukkueeseen oman persoonani ja omat vahvuuteni. Nyt kun hyvä talvi treenataan, uskon, että pystyn hommani hoitamaan ja otan paljon askeleita eteenpäin tu- levien kuukausien aikana.

Ei hinkua ulos

Jokeriosastolla kotiutusvastuuta tulee Hallasuon ohella jakamaan niin ikään uusi vahvistus Patrik Wahlsten.

- Tunnen Patrikia jonkin verran etukäteen. Olemme pelanneet muutaman kerran junioreiden Itä-Länsissä yhtä aikaa, mutta eri puolilla. Hän on hyvä pesäpalloilija ja mukava tyyppi.

Hallasuon oma pelaaminen on perustunut paljon kumuraan, kun taas Wahlstenin vahvuutena ovat olleet enemmän saumalyönnit.

- Siinäpä varmaan ovat meidän eroavaisuudet. Tarkoituksenani on nyt monipuolistaa lyöntivalikoimaani ja saada siihen ennen kauden alkua paljon uutta, hän kaavailee.

Lyöjäjokerin pesti alkoi vakiintua Hallasuolle B-poikaikäisenä.

- Vahvuuteni ovat olleet aina lyöntipuolella, joten niihin on sitten satsattu. En kaipaa ulkokentälle. Tosin viime vuonna pelasin ulkona yhden pelin juuri Koskenkorvaa vastaan, eli ei se aivan vierasta ole.

Lyöjäjokerin harjoittelu poikkeaa räpylämiesten harjoittelusta muun muassa siten, että juoksutreenejä korvataan osittain punttitreeneillä.

- Lyöntitoistojen määrä on myös suurempi. En tee aina räpylätreenejä samaan aikaan kuin muut, vaan jään toisen lyöjäjokerin kanssa verkolle. Toki juoksuharjoituksiakin tehdään jonkin verran, mutta vähemmän suhteessa muihin, hän tähdentää.

Tärkeät oppivuodet

Kansallispeli tempaisi 21-vuotiaan Markus Hallasuon mukaansa noin kahdeksanikäisenä. Nurmolaisen urheilijan harrastuksiin kuului lapsena perinteikkään painin ohella jalkapallo, mutta lajivalinta oli hänen mukaansa helppo tehdä.

Juniorivuodet toivat pesäpalloilijalle B-poikaikäisenä kaksi Itä-Länsi-edustusta. A-pojissa arvo-otteluita kertyi kaikkiaan kolme. Samassa ikäluokassa hän saavutti myös kaksi pronssista mitalia. Miesten Superpesiksessä Hallasuo aloittaa nyt kolmatta kauttaan.

- Olen viime kauteeni JymyJusseissa tyytyväinen. Sain pelata siinä roolissa, mitä olimme etukäteen sopineet. Seinäjoen vuodet antoivat runsaasti tietoa ja taitoa sekä arvokasta oppia. Vainionpään Mikko ja Jukka-Pekka olivat tärkeitä valmentajia, ja "Jukkiksen" otteita seuratessani näin, kuinka huippupelaaja pelaa eri tilanteissa, hän summaa.

Hallasuon haaveena on olla tulevaisuudessa yksi maamme kärkikotiuttajista.

- Tähtäimessäni on myös Suomen mestaruus, vaikka tällä hetkellä se saattaa kuulostaa kaukaiselta. Jonain päivänä haluan kuitenkin sen voittaa. Tällä hetkellä meillä on nuori joukkue, ja tärkeintä on nyt porukan kokonaisvaltainen kehittyminen. Uskon, että pystymme pelaamaan koko ajan nousujohteista peliä ja kun hitsaannumme yhteen, opimme myös tuntemaan toistemme vahvuuksia.

Opiskelua tiedossa

Nurmon Hyllykalliolla asusteleva Markus Hallasuo aloittaa tammikuussa opinnot Kuortaneen Urheiluopistolla. Hänen suunnitelmissaan on liikuntapaikkamestarin erikoisammattitutkinto.

- Olen suorittanut Kuortaneella liikuntapaikkojenhoitajan ammattitutkinnon, josta haluan jatkaa eteenpäin. Liikuntapaikkamestarin koulutuksessa keskitytään hallinnolliseen puoleen ja työn johtamiseen. Tykkään muutenkin olla opistolla, sillä siellä on hyvä ympäristö treenata.

Pesäpallo vie urheilijan elämästä ison osan, mutta vapaa-aikanaan Hallasuo hakeutuu mielellään erilaisten pallopelien pariin.

- Kesäisin pelailen jonkin verran tennistä. Tykkään myös harrastaa frisbeegolfia.

--


Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Kossu Iskee-lehdessä 2/2017. Lue koko lehti tästä:

 

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM

01 RUUTU SUPERPESISVIDEOT