Kouvolan Pallonlyöjien nuori lukkari Elias Pitkänen liittyy Kossun kokoonpanoon pelikohtaisella lainasopimuksella. Sopimus on määräaikainen ja voimassa tällä hetkellä 10.6. saakka, eli se kattaa härkäpaitojen neljä seuraavaa peliä. Pitkänen saapui tiistaina lakeuksille ja on kokoonpanossa jo torstaina kotipelissä, kun Kankaanpään Maila vierailee Sähkökoje Areenalla.

Pitkänen on pelannut alkukauden ajan KPL:n kakkosjoukkueessa Ykköspesistä, jossa lukkaripelin lisäksi tulosta on tullut myös mailan varressa. 17-vuotias peluri on merkkauttanut Ykköspesiksessä eniten kärkilyöntejä (35) ja viidenneksi eniten lyötyjä juoksuja (1+9). Hän on operoinut sisäpelissä numeroilla 4-5.

- Lupaava kaveri saadaan mukaan. Hän on fyysisesti ja taktisesti kypsä lukkari. Vaikka hän on syötellyt tänä vuonna Ykkössarjassa, hän on aivan Superpesis-tason lukkari, Kossun pesisjaoston puheenjohtaja Jukka Latvala kehuu.

Pitkänen säväytti ensimmäistä kertaa Superpesiksessä jo elokuussa 2019, kun hän teki debyyttinsä pääsarjatasolla vain 14-vuotiaana KPL:n paidassa. Hän on nuorin koskaan Superpesiksessä pelannut pelaaja, sillä debyytin tehdessään hän oli vasta 14 vuotta, kahdeksan kuukautta ja 24 päivää vanha.

Heti ensimmäisessä pelissä syntyivät myös ensimmäinen lyöty ja tuotu juoksu, joten hän on myös näissä tilastokategoriassa nuorin pelaaja Superpesiksen historiassa. Viime kaudella (2021) hän pelasi Superpesistä 13 ottelua.