Uutiset
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Kossun sarja-avaukseen on aikaa enää vajaat kolme viikkoa. Edessä on viimein rutistus ennen runkosarjan starttaamista.

Kossu pääsi palamaan ulkoharjoitteluun pääsiäisleirin aikana ja tällä hetkellä näyttää, että suuremmat takatalvet on selätetty. Vielä kuitenkin saattaa tulla hyytäviäkin kelejä, joka tuo omat haasteensa ennen kautta pelattaviin harjoitusotteluihin.

Härkäpaitojen on määrä matkustaa tulevana lauantaina (30.04.) Kinnulaan, jossa edessä on ensimmäinen ulkona pelattava harjoitusottelu Pattijoen Urheilijoita vastaan. Tällä tietoa ottelu pelataan, mutta keliolosuhteita seurataan päivä päivältä.

- Kelit eivät toki näytä kovinkaan romanttisilta tällä hetkellä, mutta jos ei aivan mahdoton keli ole, haluamme pelin totta kai pelata. Viikon aikana selviää, mihin suuntaan siinä mennään. Viimeksi Kinnulan harjoituspeli peruuntui pari vuotta sitten muistaakseni kelin vuoksi, joten toivotaan, että nyt ei käy samoin, pelinjohtaja Mikko Vainionpää kertoo.

Lisäksi ohjelmassa ennen kauden alkua ovat harjoituspelit kotikentällä Seinäjoen JymyJusseja (04.05.) ja Vimpelin Vetoa (07.05) vastaan. Pääpaino kautta edeltävän parin viikon aikana on kuitenkin hioa lyöntipeliä kuntoon.

- Idea on varsinkin mailan varressa saada mahdollisimman paljon perustoistoja. Lyöminen on taas erilaista nyt, kun on taivas taustalla, eikä ole kiintopisteitä samalla tavalla kuin hallissa tai verkkoon lyödessä, Vainionpää kertoo.

- Peli-idea on nyt talven peleissä saatu jiiriin ja joka mies tietää, miten haluamme pelata. Välillä se on onnistunutkin. Nyt alkaa tiivis sarjakausi. Seuraava vapaa viikonloppu on juhannuksena ja sitä seuraava joskus syksyllä, hän jatkaa.

Talvikauden aikana sairastelut ja pienet loukkaantumiset vaivasivat härkäpaitoja, mutta kauden kynnyksellä terveystilanne näyttää hyvältä. Pitkäaikaisemmista vaivoista kärsinyt Jere Dahlström palasi joukkueen edellisellä leirillä jälleen joukkueen matkaan.

- Jerelle tehtiin vähän vuosihuoltoa polveen, mutta hän oli viimeksi mukana leirillä ja löi muiden mukana. Jos ei tule takapakkeja, hän on kauden alussa pelikunnossa. Hakomäki (Juho) on tällä hetkellä ainut, joka ei ole pelikunnossa kauden alkaessa.

- Meitä riivanneita jalkavaivoja on nyt saatu karsittua ja tällä hetkellä terveystilanne näyttää ihan hyvältä.

Kossu kohtaa kauden ensimmäisessä Superpesis-ottelussa Sotkamon Jymyn 13. toukokuuta kello 18.00 Sähkökoje Areenalla. Talvikausi on tehty joukkueena hyvin töitä ja pian on aika tuoda tehty työ käytäntöön sarjapeleissä.

- Töitä on tehty koko talvi ja kaksi härkäsydämellä varustettua miestä on tullut takaisin joukkueeseen. Kentällä tullaan esittämään vauhdikasta peliä ja toivotaan, että koronan jälkeen yleisö löytää takasin katsomoon. Uskallan luvata, että meiltä nähdään sellaista peliä, jota on mukava katsella, Vainionpää lupaa.

Kossu pelaa ennen kautta kolme kauteen valmistavaa harjoituspeliä. Tiedotamme tarkemmin kotipeleistä myöhemmin.

La 30.04. Klo 13.00 (Pelataan Kinnulassa!)
Koskenkorvan Urheilijat – Pattijoen Urheilijat

Liput: 10€/5€ (alle 12-vuotiaat ilmaiseksi)

Lisätietoja:
Screenshot 2022 04 25 at 13 21 21 KiKi Pesis Facebook

Ke 04.05. Klo 18.00 (Sähkökoje Areenalla)
Koskenkorvan Urheilijat – Seinäjoen Jymy-Jussit

La 04.07. Klo 15.00 (Sähkökoje Areenalla)
Koskenkorvan Urheilijat – Seinäjoen Jymy-Jussit

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM