Viime kaudella poikien Superpesiksen Sotkamon Jymyn riveissä voittanut, ja muutaman pelin Sotkamon miesten mukana pelannut, Joona Kinnunen liittyy tulevaksi kesäksi Kossun vahvuuteen. Sopimus on kaksivuotinen.

Härkälauma vahvistuu jälleen yhdellä pelimiehellä, kun Haapajärven Pesä-Kiilojen kasvatti Joona Kinnunen liittyy joukkueen vahvuuteen.

Kinnunen on pelannut valtaosan urastaan Haapajärvellä Suomensarjaa ja poikien Ykköspesistä, mutta viime vuonna hän siirtyi Sotkamon Jymyn organisaatioon. Tuloksena pesiskesästä oli poikien SM-kulta ja kuusi ottelua Superpesistä Jymyn miesten joukkueessa. Tämän lisäksi hän pelasi myös Suomensarjaa Haapajärvellä, joten kesän ajalle tuli yli 50 ottelua pudotuspelit mukaan lukien.

Kinnunen sai opintonsa valmiiksi Sotkamon urheilulukiossa viime lukukauden päätteeksi.

- Opiskelin kolme vuotta Sotkamon urheilulukiossa ja viimeisenä vuotenani siirryin Jymyn organisaatioon. Tavoitteena kesällä oli päästä kokemaan ensimmäiset Superpesis-pelit ja voittaa poikien mestaruus. Molemmat tavoitteet siis täyttyivät, Kinnunen iloitsee.

- Oli mahtava päästä pelaamaan ensimmäiset Superin pelit. Mukana oli paljon kokeneita pelaajia, joilta sai hyviä vinkkejä ja oppeja tulevaan, Kinnunen sanoi.

Yksi kauden kohokohdista tapahtui syyskuun lopulla, kun Jymy kaatoi poikien Superpesiksen finaalissa Veteli Pesiksin otteluvoitoin 2-1.

- Mestaruudesta jäi huikeat fiilikset. Joukkue toimi hyvin yhdessä ja pärjäsimme tasaisesti koko kauden ajan. Tiukoissa paikoissa olimme henkisesti vahvoja ja lopulta kaivoimme voiton finaalissa, Kinnunen kertaa.

Sisäpelissä Kinnunen antaa tennarille kyytiä etenijänä. Hän ennätti tuomaan miesten Superpesiksessä kaksi juoksua pelaamansa kuuden ottelun aikana, ja kärkilyöntejä tuli tilille 13 kappaletta. Poikien Superpesiksen runkosarjassa hän toi 37 juoksua (15 peliä) ja Haapajärven Suomensarja-joukkueessa 45 juoksua (17 peliä).

Myös Haapajärvellä tuli menestystä ja joukkue nousi Ykköspesikseen kesäksi 2022. Ulkopelissä Kinnunen on pelannut linjassa ja kopparina.

- Toivon tuovani joukkueeseen nopeutta, etenemisvoimaa ja nuoruuden intoa, hän sanoo.

- Odottavaisin mielin lähden uutta kautta kohti haastajan roolissa. Tulevalla kaudella ryhdyn hiomaan röyhkeyttä kentällemenoon ja etenemistaitoja kohti Superpesiksen tasoa, Kinnunen linjaa.

Lakeuksille hän tuli opintojen perässä, ja lukion jälkeiset opinnot alkavat Vaasassa.

- Hyvillä fiiliksillä tulen Kossuun ja odotan innolla, että pääsen uusien haasteiden pariin. Olin kuullut Kossusta paljon positiivista ennakkoon, Kinnunen kertoo.