Kossu vahvistuu ensi kaudeksi vielä kolmella kovalla ja kokeneella tekijällä, kun Tuomas Tuohisaari, Veli-Pekka Yli-Hirvelä ja Jere Dahlström liittyvät Kossun vahvuuteen.

Kossu on kiinnittänyt vuoden 2022 joukkueeseen kolme vahvistusta. Tuomas Tuohisaari (2023), Jere Dahlström (2022) ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä (2022) liittyvät härkäpaitojen ensi vuoden kokoonpanoon. Tuohisaaren sopimus on kaksivuotinen ja Dahströmin sekä Yli-Hirvelän sopimukset yksivuotisia.

Tuohisaari on pelannut viimeiset kaksi kautta tamperelaisen Manse PP:n riveissä, jossa voitti viime kauden päätteeksi Suomen mestaruuden. 29-vuotias seuran oma kasvatti on edustanut Kossua aiemmin urallaan kymmenen vuotta ennen siirtymistään Tampereelle. Kahden maailmalla vietetyn vuoden jälkeen oli kuitenkin aika palata takaisin kasvattajaseuraan.

- Kotiin palaaminen tuntuu tietysti mukavalta ja uskon, että pystyn tuomaan mukanani jotain uutta jo valmiiksi hyvään nippuun. Joukkueen tunnen entuudestaan aika hyvin ja uskon, että paluumuuttaja saa lämpimän vastaanoton, kun hommat polkaistaan kunnolla käyntiin, Tuohisaari luotaa.

- Innolla odotan jo ensi kesän pelejä ja pelaamista Kossun kotiyleisölle, hän jatkaa.

Reilut kymmenen vuotta Superpesiksessä tahkonnut Tuohisaari ei ollut aiemmin päässyt juhlimaan SM-mitalia, mutta nyt palkintokaappia koristaa kultamitali. Mestaruuden voittaminen tamperelaisseurassa maistui Kossu-kasvatille.

- Mansesta sai paljon uutta näkemystä omaan pelaamiseen ja harjoitteluun. Varsinkin tämä mestaruusvuosi oli erittäin opettavainen kaikin puolin. Mestaruuden voittaminen oli totta kai mahtava kokemus ja uskon, että kun se tuli tässä vaiheessa uraa, sitä osaa arvostaa ihan eri tavalla kuin silloin, jos se olisi tullut esimerkiksi jo viisi vuotta sitten, Tuohisaari miettii.

Mitalin maailmalta kävi hakemassa myös Yli-Hirvelä, joka edusti viime kaudella Vimpelin Vetoa. Teoriassa olisi ollut mahdollista, että Tuohisaari ja Yli-Hirvelä olisivat kohdanneet finaalissa, sillä Veto ja Manse pelasivat eri välieräpareissa.

Veto kuitenkin taipui Kouvolan Pallonlyöjille välierissä, mutta onnistui voittomaan Sotkamon Jymyn pronssipelissä suoraan voitoin 2-0.

- Tavoite oli Suomen mestaruus ja siihen ei päästy, joten siinä mielessä se pronssi oli pettymys, mutta onneksi saatiin kausi päätettyä voittoon ja jonkinlainen mitali taskuun, Yli-Hirvelä kertoo.

Vuoden Vimpelissä viettänyt Yli-Hirvelä palaa nyt Koskenkorvalle, jossa on pelannut suurimman osan Superpesis-urastaan, yhteensä 13 kautta. 36-vuotias Yli-Hirvelä sanoo, että peli-intoa löytyy edelleen.

- Kesän aikana itselleni tuli sellainen fiilis, että haluan vielä pelata ja jatkaa peliuraani. Motivaatiota treenaamiseen löytyy, Yli-Hirvelä sanoo.

- Hyvillä mielin tulen takaisin seuraan ja oma elämäntilannekin on sellainen, ettei pysty mihinkään kauas lähtemään, joten Kossu oli luontainen valinta. Vuosi sitten en ehkä olisi ajatellut, että palaan jo tässä vaiheessa, mutta ilomielin lähden takaisin mukaan, hän jatkaa.

Tuore SM-pronssimitalisti uskoo, että härkälaumalla on hyvät mahdollisuudet menestyä tulevalla Superpesis-kaudella.

- Kossu on ottanut vuosi vuodelta kehitysaskelia eteenpäin, mutta mielestäni vielä odotellaan sellaista kunnon jytkyä. Joukkue on sellainen, että sillä on mahdollisuus pelata hyvää pesäpalloa. Mukana on hyviä pelaajia ja ikähaarukka on sellainen, että pelaajat pystyvät vielä menemään urillaan eteenpäin ja ottamaan uusia askeleita, Yli-Hirvelä uskoo.

Dahlström pelasi Kossun mukana jo viime kaudella, mutta loukkaantumiset sotkivat kaikkien aikojen lyöjäjokerin sesonkia. Hän pelasi viime kesänä 18 ottelua, joissa löi 1+35=36. Kärkilyöntejä tarttui tilille 70 kappaletta.

- Loukkaantumiset häiritsivät melkoisesti omaa kautta ja joukkueen tekemistä. Hienosti kaudesta kuitenkin selvittiin ja useampikin pelaaja otti suuren harppauksen eteenpäin, Dahlström sanoo.

Dahlström kertoo, että uskoo joukkueen menestyvän myös ensi kaudella.

- Hyvillä fiiliksillä jatkan Korvalla. Kovia vahvistuksia on jo tullut joukkueeseen, Dahlström luotaa.