Vuodesta 2017 saakka härkäpaitoja pelikentällä edustanut Petrus Puputti toimii ensi kaudella joukkueen kakkospelinjohtajana ja fysiikkavalmentajana.

Viime kauden päätteeksi Kossun fysiikkavalmentajana pitkään toiminut Harri Yrttiaho ja kakkospelinjohtaja Olli-Pekka Sinkkonen lähtivät hakemaan uusia haasteita muualta. Nämä kaksi toimenkuvaa ottaa tulevalla kaudella haltuunsa Petrus Puputti, joka nähtiin vielä viime kaudella Kossun riveissä pelaajana. Nyt toimenkuvan painotus muuttuu pelaajasta pelinjohtoon ja valmennukseen.

Puputti kuitenkin kertoo, että hän aikoo pitää pelivalmiutta yllä, eikä naulaa vielä piikkareita kattoon, mutta painopiste siirtyy valmentamiseen ja pelinjohtotehtäviin.

-Tarkoitus olisi nyt keskittyä valmentamiseen ja ottaa sitä kautta isompaa vastuuta joukkueesta. Intoa liikkumiseen ja treenaamiseen kuitenkin on, joten lajivalmiutta on tarkoitus pitää yllä, Puputti kertoo.

Valmennustehtävät ovat olleet Puputilla mielenkiinnonkohteena jo aiemmin. Edellisinä syksyinäkin hän on käynyt keskusteluja valmentajatehtäviin siirtymisestä, mutta tähän saakka hänet on nähty vielä kentällä pelaajana.

- Juniori-ikäisenä yhtenä kesänä valmensin, mutta muutoin keskittyminen on ollut enemmän omassa tekemisessä. Siinä mielessä tämä on iso hyppäys aivan erilaiseen vastuuseen, Puputti sanoo.

Viime kauden loppupuoliskolla Puputti oli Kossun kaarella mailamiehenä ja hoiti osaltaan myös kakkospelinjohtajan tehtäviä.

- Pitkään on kytenyt orastava liekki ja into valmentamista kohtaan. Viime kaudella siirryin kaarella mailamieheksi ja se tuntui lähtevän aivan mukavasti käyntiin. Siinä on tietysti treenailtavaa enemmissä määrin tulevan talven aikana, Puputti miettii.

Toimenkuvaan kuuluu pelinjohtotehtävien lisäksi myös fysiikkavalmennus. Tehtävää aiemmin hoitanut Yrttiaho saa Puputilta isot kiitokset vuosien työstä Kossussa.

- Tärkeä tekijä fysiikkavalmennuksen puolella on se, että saataisiin porukka pidettyä terveenä, jolloin saadaan paljon peräkkäisiä ja laadukkaita treenipäiviä ja kehitystä. Kantava ajatus on varmasti se, että joukkueen kestävyyskunto on hyvällä tasolla. Se on taas mahdollistaa palautumisen kovasta treeni- ja pelikuormasta etenkin, kun pelaajien kierrätystä ei aivan älyttömästi kyetä toteuttamaan, Puputti niputtaa.

- Käymme läpi pelaajien kanssa myös hengityksen ja hengitysharjoittelun merkitystä niin fyysiseltä kuin psyykkiseltä kannalta, hän lisää.

Viime kaudella Puputti pelasi kaikki 27 runkosarjan ottelua. Niissä hän toi kymmenen juoksua ja löi 66 kärkilyöntiä. Kakkosvahtina Antin monttua pitkään vartioinut Puputti toimi välillä myös kärkenä, mutta yleisimmin numero löytyi lyöntipalkin jälkimmäiseltä puoliskolta.

Viime kauden epätasainen suoritustaso jäi harmittamaan häntä, vaikka ajoittaiset hyvä otteet loivat toivoa tulevaan.

- Ajoittain peliesitykset olivat asiallisia, mutta kovinkaan montaa täysin ehjää peliä ei joukkueena kyetty pelaamaan. Parempiinkin peleihin saattoi sattua yksittäisiä lapsuksia, jotka koituivat pistemenetyksiksi. Henkilökohtaisella tasolla kausi meni aikalailla samalla tavalla kuin joukkueellakin, Puputti summaa mennyttä kesää.