kossujoukkue

Koskenkorvan Urheilijoille ei ennen kauden alkua povattu paljoa. Kausiennakoissa joukkue nähtiin viimeisellä tai toiseksi viimeisellä sijalla. Lopulta Härkälauma yllätti epäilijät osoittaen vähän väliä vaarallisuutensa sarjan kovimpiakin joukkueita vastaan. Joukkue taisteli viimeisille kierroksille saakka pudotuspelipaikasta. Lopulta Härkälauma sijoittui 11. runkosarjan keskikastin ollessa todella tiukka loppuun asti.

Kossua tämän kauden luotsannut Mikko Vainionpää analysoi altavastaaja-asemasta kauteen lähteneen jengin otteita.

– Kauteen laitetaan aina joitakin tavoitteita. Meillä se meni siinä järjestyksessä että, nuorten pelaajien kehittyminen on ykköstavoite, pelin kehittyminen kakkostavoite ja lisäksi kauden aikana päätettiin joukkueen kanssa tavoitteeksi pudotuspelipaikka.

Kaksi Härkälauman tavoitteista toteutui.

– Ykköstavoite mielestäni toteutui kyllä ehdottomasti. Tässä oli sekä Superissa jo pelanneita nuoria miehiä että yksi uusi Superissa debytoija. Moni heistä kehittyi kyllä komeasti ja siitä olen kyllä todella tyytyväinen ja ylpeä, Vainionpää kertoo.

Vainionpään mukaan Härkälauman peli kehittyi kauden aikana lupaavampaan suuntaan.

– Varsinkin ulkopeli kehittyi paljon, mikä on positiivinen asia.

Valitettavasti viimeinen, joukkueen yhteinen tavoite, pudotuspelipaikka jäi tällä kertaa haaveeksi.

– Sitten syihin, miksi sitä ei tullut. Paikallislohko, Seinäjokea ja Vimpeliä vastaan saatiin vain yksi piste kahdeksasta pelistä.

Vainionpään mukaan koronakauden kiivas pelitahti vei voimaa joukkueen nopeudesta.

– Loppua kohden alkoi myös bensa loppua. Jos muillakin joukkueilla, niin meilläkin jalkanopeus hidastui.

– Me olimme hyväjuoksuinen joukkue pelien alkaessa, ja nyt se hiipui aika paljon viime viikkoina. Se on toisaalta täysin ymmärrettävää.

Kausi ja sen päättyminen herättävät Vainionpäässä monenlaisia tunteita.

– Iso väsy kun lataus purkaantui sunnuntain pelin jälkeen. Monesta asiasta tyytyväinen ja hyvä olo. Hiukan tietysti jäi, ja kuuluukin jäädä, kaivelemaan pudotuspelipaikkatavoitteen toteutumattomuus.

Tulevaisuutta Vainionpää ei vielä lähde avaamaan, mutta asiat selviävät yleisölle varmasti syksyn mittaan.