Uutiset
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Vuodesta 2017 saakka härkäpaitoja pelikentällä edustanut Petrus Puputti toimii ensi kaudella joukkueen kakkospelinjohtajana ja fysiikkavalmentajana.

Viime kauden päätteeksi Kossun fysiikkavalmentajana pitkään toiminut Harri Yrttiaho ja kakkospelinjohtaja Olli-Pekka Sinkkonen lähtivät hakemaan uusia haasteita muualta. Nämä kaksi toimenkuvaa ottaa tulevalla kaudella haltuunsa Petrus Puputti, joka nähtiin vielä viime kaudella Kossun riveissä pelaajana. Nyt toimenkuvan painotus muuttuu pelaajasta pelinjohtoon ja valmennukseen.

Puputti kuitenkin kertoo, että hän aikoo pitää pelivalmiutta yllä, eikä naulaa vielä piikkareita kattoon, mutta painopiste siirtyy valmentamiseen ja pelinjohtotehtäviin.

-Tarkoitus olisi nyt keskittyä valmentamiseen ja ottaa sitä kautta isompaa vastuuta joukkueesta. Intoa liikkumiseen ja treenaamiseen kuitenkin on, joten lajivalmiutta on tarkoitus pitää yllä, Puputti kertoo.

Valmennustehtävät ovat olleet Puputilla mielenkiinnonkohteena jo aiemmin. Edellisinä syksyinäkin hän on käynyt keskusteluja valmentajatehtäviin siirtymisestä, mutta tähän saakka hänet on nähty vielä kentällä pelaajana.

- Juniori-ikäisenä yhtenä kesänä valmensin, mutta muutoin keskittyminen on ollut enemmän omassa tekemisessä. Siinä mielessä tämä on iso hyppäys aivan erilaiseen vastuuseen, Puputti sanoo.

Viime kauden loppupuoliskolla Puputti oli Kossun kaarella mailamiehenä ja hoiti osaltaan myös kakkospelinjohtajan tehtäviä.

- Pitkään on kytenyt orastava liekki ja into valmentamista kohtaan. Viime kaudella siirryin kaarella mailamieheksi ja se tuntui lähtevän aivan mukavasti käyntiin. Siinä on tietysti treenailtavaa enemmissä määrin tulevan talven aikana, Puputti miettii.

Toimenkuvaan kuuluu pelinjohtotehtävien lisäksi myös fysiikkavalmennus. Tehtävää aiemmin hoitanut Yrttiaho saa Puputilta isot kiitokset vuosien työstä Kossussa.

- Tärkeä tekijä fysiikkavalmennuksen puolella on se, että saataisiin porukka pidettyä terveenä, jolloin saadaan paljon peräkkäisiä ja laadukkaita treenipäiviä ja kehitystä. Kantava ajatus on varmasti se, että joukkueen kestävyyskunto on hyvällä tasolla. Se on taas mahdollistaa palautumisen kovasta treeni- ja pelikuormasta etenkin, kun pelaajien kierrätystä ei aivan älyttömästi kyetä toteuttamaan, Puputti niputtaa.

- Käymme läpi pelaajien kanssa myös hengityksen ja hengitysharjoittelun merkitystä niin fyysiseltä kuin psyykkiseltä kannalta, hän lisää.

Viime kaudella Puputti pelasi kaikki 27 runkosarjan ottelua. Niissä hän toi kymmenen juoksua ja löi 66 kärkilyöntiä. Kakkosvahtina Antin monttua pitkään vartioinut Puputti toimi välillä myös kärkenä, mutta yleisimmin numero löytyi lyöntipalkin jälkimmäiseltä puoliskolta.

Viime kauden epätasainen suoritustaso jäi harmittamaan häntä, vaikka ajoittaiset hyvä otteet loivat toivoa tulevaan.

- Ajoittain peliesitykset olivat asiallisia, mutta kovinkaan montaa täysin ehjää peliä ei joukkueena kyetty pelaamaan. Parempiinkin peleihin saattoi sattua yksittäisiä lapsuksia, jotka koituivat pistemenetyksiksi. Henkilökohtaisella tasolla kausi meni aikalailla samalla tavalla kuin joukkueellakin, Puputti summaa mennyttä kesää.


Siilinjärven Pesiksessä viime kesänä pelannut Ville Veittikoski palaa ensi kesäksi Koskenkorvan Urheilijoiden riveihin. Uusi sopimus kattaa kesän 2022.

Kossun tuorein sopimuspelaaja Ville Veittikoski on uusvanha tuttavuus joukkueen riveissä. 21-vuotias simolaislähtöinen Veittikoski teki Superpesis-debyyttinsä Kossu-paidassa kaudella 2019, jolloin hän pelasi yhdeksän ottelua härkäpaidassa.

Yhdeksän pelaamansa ottelun aikana löi yhden juoksun ja kunnarin, joiden lisäksi tilille tarttui neljä tuotua juoksua. Onnistuneita kärkilyöntejä hän löi 33 kappaletta. Veittikoski on mielissään paluusta Koskenkorvalle.

- Innostuneet ja odottavat fiilikset paluusta. Viime kerrasta jäi paljon hyviä muistoja. Meillä on hyvä nippu kasassa tulevalle kaudelle ja valmiina ollaan aloittamaan hommat vaikka heti, Veittikoski iloitsee.

Jonkinlainen ympyrä sulkeutuu, sillä heinäkuun lopulla vuonna 2019 Veittikoski debytoi Kossussa 18-vuotiaana juuri viime kauden joukkuettaan Siilinjärven Pesistä vastaan. Nyt hän siirtyy Siilinjärveltä Koskenkorvalle pelaamaan ensimmäisen täyden kautensa härkäpaidassa.

- Ensimmäiset Superpesis-pelit tuli silloin pelattua ja samalla todettua Superin vaatimustaso omin silmin. Paljon tarttui hyviä muistoja ja kavereita, ja varmasti niinä parina kuukautena tuli myös paljon kehitystä, Veittikoski kertailee.

Viime kaudella Veittikoski löi Siilinjärvellä alemmat pudotuspelit mukaan lukien kuusi juoksua ja 69 kärkilyöntiä. Tuotuja juoksuja kertyi viisi kappaletta.

- Koen, että viime kausi oli henkilökohtaisella tasolla lopulta ihan onnistunut. Iso kiitos siitä Tolosen Rikulle, joka antoi hyvän mahdollisuuden. Varmasti kehityin samalla paljon. Toki jäi myös hampaankoloon joitain juttuja, mutta niiden eteen on taas pitkä talvi aikaa tehdä hommia, Veittikoski kertoo.

SiiPe joutui taistelemaan Superpesis-paikastaan viime kaudella loppuun saakka, mutta onnistui lopulta säilyttämään paikkansa pesiksen korkeimmalla sarjatasolla. Siilinjärveläiset kaatoivat Haminan Palloilijat voitoin 3-2 putoamispeleissä ja Superpesis-karsinnassa Ykköspesiksen voittaneen Oulun Lipon voitoin 3-2.

- Ne olivat hienoja pelejä ja ottelusarjoja. Eiväthän ne toki hirveän mieluisia pelejä ole lähteä pelaamaan, kun itsellä on pelkästään hävittävää. Sarjat olivat tiukkoja, ja ne olisivat voineet kääntyä miten päin vain, mutta meillä oli luotto omaan pelaamiseen pitkän runkosarjan jälkeen. Hienoa, että Savossakin pelaan ensi kaudella Superia, Veittikoski sanoo.

Härkäpaitojen tuorein kiinnitys nähtäneen ensi kaudella ulkopelissä etukentällä siepparin paikalla.

- Sisäpeliin tuon pelinjohdolle monipuolisen pelaajan vähän jokaiselle osa-alueelle, mutta vahvuudet ovat vaihtotilanteissa. Ulkopelissä olen vaihtoehto etenkin etukentälle, mutta pystyn operoimaan myös linjassa, Veittikoski avaa.

Tulevaan talvikauteen Veittikoski lähtee positiivisella asenteella. Hän uskoo, että Koskenkorvalle on kasattu joukkue, joka pystyy yllättämään monet tulevan kauden peleissä.

- Innolla lähden talvikauteen. Halu kehittymiseen on kova joka päivä ja sen vuoksi olen valmis tekemää hommia. Isoimpana kehityksenkohteena ensi kesää varten on saada hyvän ja huonon päivän ero mahdollisimman pieneksi. Tämän asian kanssa on ollut välillä haasteita, ja kun sen saa kuntoon, pystyn olemaan taas parempi pelaaja.


 Koskenkorvan Urheilijat järjesti kesällä suurarpajaiset, joissa oli tarjolla kymmeniä erilaisia palkintoja. Tästä luettelosta löydät arvonnassa voittaneet. Toivottavasti arpaonni osui kohdallesi!

Jukajan Ristikon tynnyrisauna: Kirsi Lehtiniemi
Knox recliner -tuoli: Juha Haapala
Bluetooth-kovaääninen: Vili Mäki-Paavola
Koivuklapilava: Heli Jyllilä
Kossun toppatakki: Elisa Nöykkynen ja Aleksi Keskimäki
Philips matkaradio: Riitta Saarinen
Hopeinen juustohöylä: Miia Hietakangas
Hakolan Laine -villahuopa: Veli-Matti Syrjälä
Hakolan Lempi -hylly: Tarja Partanen
Ilmajoen Apteekin tuotepaketti: Onni Leppinen
Lämpöpuhallin: Janette Lundberg
Taskulamppu: Sanna Kallio
Valaisin: Mervi Laitila
Keittokirja: Jaana Hautamäki, Eeva-Liisa Fält ja Juha Ylinen
Tuotekori: Päivi Hietikko ja Erika Hautala
Lahjakortti, XXL: Veera Papinsaari ja Pauli Välimäki
Lahjakortti, parturi-kampaamo: Sanni Mäkelä ja Jussi Sillanpää
Lahjakortti, S-market: Virpi Metsälä ja Jari Huhtamäki
Pyyhesetti: Kirsti Santaharju ja Jussi Köykkä
Luonasseteli: Marjut Luoma-Huhta ja Jaakko Hautala
Lahjakortti, Kotipizza: Eeli Rontti

Voitot noudettavissa seuraavasta osoitteesta:

Huoneistokeskus
Kauppatie 18, Ilmajoki

Puhelin: 040 506 1155

Viime kaudella kuudessa Superpesis-ottelussa nähty Tony Latvala jatkaa pelejään Kossussa myös ensi kesänä.

Koskenkorvan Urheilijoiden oma kasvatti Tony Latvala jatkaa seurassa myös tulevalla kaudella. 18-vuotias kurikkalaislähtöinen peluri pääsi tekemään Superpesis-debyyttinsä jo kaudella 2020, kun hän pelasi yhden ottelun jokerina vierasottelussa Kouvolassa

Tänä vuona Latvala tuli mukaan kokoonpanoon ensimmäistä kertaa stadionpeliin Vaasaan heinäkuun puolivälissä. Samalla nuori pelaaja sai ensimmäistä kertaa vastuuta myös ulkokentällä, kun hänet istutettiin takakentälle koppariksi. Kauden mittaan tilille tarttui myös pelejä jokerina ja uran ensimmäinen tuotu juoksu Superperiksessä. Suurin osa kaudesta meni Seinäjoen Maila-Jussien mukana Poikien Superpesiksessä.

- Mahtavaa, että saan jatkaa Korvalla tuttujen miesten kanssa. Kova juttu itselleni, että sai jo viime kaudella pelata vähän ulkokentällä, vaikka paikka ei ehkä itselleni aivan optimaalinen ollut. Vaikka tänä vuonna ei ylletty siihen, mihin alkukaudesta oli puhe, ensi kautta kohti on hyvä jatkaa nälkäisempänä, Latvala sanoo.

Tulevalle talvikaudelle nuori pesäpalloilija lähtee hiomaan peliään parempaan iskuun.

- Positiivisin mielen ja intoa täynnä lähdetään kohti talvea. Tavoitteena olisi saada fysiikka kohdalleen, ja samalla niin, että lyönti, heitto ja juoksu kulkisivat mukavammin. Henkilökohtainen tavoite ensi kaudella on vakiinnuttaa paikka kokoonpanosta, Latvala kertoo.


Koskenkorvan Urheilijoissa suurimman osan urastaan pelannut Juuso Vuorenmäki ei jatka joukkueen mukana.

Kossu-kasvatti Juuso Vuorenmäki ei jatka ensi kaudella härkälaumassa. 23-vuotias Vuorenmäki ennätti pelata Kossun Superpesis-joukkueen mukana vaihtelevissa rooleissa vajaat sata runkosarjan ottelua ja hän oli mukana myös vuonna 2018 yhdessä puolivälieräottelussa, kun KoU viimeksi pelasi pudotuspeleissä.

Vuorenmäki kiittelee kasvattajaseurassaan, mutta halusi lähteä kokeilemaan uusia tuulia.

- Kasvattajaseurasta lähtö ei ikinä ole helppo päätös, mutta koen, että nyt on aika nähdä pesistä myös muualla. Vuosien varrelta ovat jääneet mieleen useat erilaiset persoonat, joita olen nähnyt, Vuorenmäki kertoo.

Viime kausi oli Vuorenmäeltä tilastojen valossa paras. Lyötyjä tuli tilille 3+15=18, tuotuja 10 ja kärkilyöntejä 59 kappaletta, kärkilyöntiprosentti ollessa 58,42. Viime kaudella Vuorenmäelle osui yksi pöljä sisävuoro, kun hän löi Kiteen Palloa vastaan ensimmäisen aloittavalla kaksi kunnaria, tuplaten yhdessä vuoroparissa siihenastisen Superpesiksen kunnarisaldonsa.

- Viime kausi oli tilastojen valossa ja oman tuntumankin mukaan uran paras. Sain vedettyä hyvän talven ja se näkyi myös kesällä peleissä. valitettavasti joukkueen kanssa ei päästy tavoitteeseen. Fyysisellä puolella tapahtui suurin kehitys: tietyt lyönnit ja suoritukset ovat helpompia, kun kroppa toimii, Vuorenmäki kertaa.

Kossu kiittää Juusoa ajasta Koskenkorvalla ja toivottaa onnea tuleviin haasteisiin!

Alakategoriat

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM